Коли відкриють парк-пам'ятку Межигір'я для відвідувачів у 2024 році

Парк-пам'ятку "Межигір'я" відкриють для відвідувачів у травні 2024 року. Дату офіційного відкриття оголосять найближчим часом.

Про це повідомили на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Кошти від проданих квитків та роботи "Межигір'я" направлять до державного бюджету, а саме — на фінансування ЗСУ.

"Парк-пам’ятка "Межигір’я" будує свою роботу фактично з нуля. Від оформлення земельних ділянок, які визначені Законом України, обліку рослин, тварин, техніки в парку-пам’ятці, до розробки нових можливостей для масового відпочинку на природі. У травні "Межигір’я"відкриє свій перший офіційний туристичний сезон для усіх відвідувачів", — підкреслили в адміністрації парку.

Коли у 2024 році відкриють парк-пам'ятку Межигір'яНагадаємо, що в серпні 2023 року президент Володимир Зеленський підписав закон про створення парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення на території резиденції "Межигір’я", де колись проживав Віктор Янукович. У квітні 2024 року  Кабінет Міністрів видав розпорядження, яким забезпечив законні умови для передачі майна "Межигір'я" в управління новій адміністрації. Наразі ця територія є частиною природно-заповідного фонду України.

Раніше ми писали, що на Оболоні майже готовий міст-хвиля, який поєднає парк "Наталка" та Оболонський острів. 

У Софії Київській відкрили Великодню інсталяцію з квітів: фото