США вводять нові санкції проти росії: обмеження застосують і проти дочок путіна
Фото ілюстративне: David Dibert / Pexels

Сполучені разом із країнами G7 та Європейським Союзом запроваджують новий пакет санкцій проти росії у відповідь на звірства армії рф в Україні, зокрема на Бучанську різню. 

Про це повідомили у Білому домі. 

"США оголошують про руйнівні економічні заходи із заборони нових інвестицій в росію, а також вводять найсуворіші фінансові санкцій проти найбільшого російського банку та ще низки найбільш важливих державних підприємств рф", — зазначили в адміністрації президента США Джо Байдена. 

Окремі санкції також запроваджують щодо російських урядовців та членів їхніх родин.

Які санкції США завпроваджує проти росії?

  • США забороняють своїм громадянам нові інвестиції в російську економіку, незалежно від їхнього місцезнаходження;
  • вводяться повні блокуючі санкції проти російських "Сбєрбанку" та "Альфа-банку". Це означає замороження будь-яких активів банків, які стосуються фінансової системи США, а також заборону на ведення бізнесу громадянам США з цими банками;
  • заборона здійснювати операції з великими російськими державними підприємствами критичної сфери. Це також заморожить будь-які активи цих підприємств та організації в юрисдикції США;
  • вводяться санкції проти повнолітніх дітей путіна, дружини та доньки міністра закордонних справ Лаврова, а також членів Ради безпеки рф, зокрема, експрезидента росії Дмитра Мєдвєдєва та чинного прем'єр-міністра Міхаіла Мішустіна. 
Неймовірне занепокоєння: світові санкції проти Росії (доповнюється)