США та Канада повертають посольства до Києва
Фото: t.me/ukrpravda_news

Посольство Сполучений Штатів та посольство Канади знову повертаються до Києва. 

Як відомо, 8 травня посольство США в Україні заявило про повернення до Києва тимчасово повіреної Крістіни Квін та інших американських дипломатів. Напередодні Квін разом із заступницею помічника Держсекретаря США Робін Данніган бачили на українсько-польському кордоні, де вони зустрілися з Генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою та головою НБУ Кирилом Шевченком. 

Фото: facebook.com/usdos.ukraineПовернення посольства приурочили до дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Раніше Крістіна Квін заявляла, що посольство США може повернутися до Києва до кінця травня. 

У той же час прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який 8 травня прибув в Ірпінь, аби побачити наслідки російської окупації на власні очі, "відкрив" посольство Канади у Києві. Разом із працівниками посольства він вивісив на флагштоці поряд із будівлею канадський прапор. 

Фото: t.me/ukrpravda_newsЗазначимо, що напередодні міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі заявила, що посол Канади в Україні Лариса Ґаладза незабаром повернеться до Києва. 

"Наша мета — відновити дипломатичну присутність в Україні. Можу підтвердити, що Лариса Ґаладза, яка була нашим послом в Україні й зараз перебуває на півдні Польщі, повернеться", — сказала Жолі. 

Спротив російській окупації, день 74