Spotify
Фото: unsplash.com

Стрімінгова платформа Spotify видалить 11 подкастів на "заїжджені" теми, щоб віддати перевагу ексклюзиву. Такий крок спричинить звільнення 5% працівників компанії, при цьому деяких співробітників перенаправлять на інші подкасти.

Про це повідомляє TechCrunch з посиланням на своє джерело, знайоме з питанням.

Зі стрімінгового сервісу зникнуть подкасти "Як врятувати планету", "Кримінальне шоу", "Кожна дрібниця", а також "Медичні вбивства", "Жінки, що скоїли злочин", "Злочини пристрасті", "Диктатор", "Міфологія", "Місця з привидами" та "Міські легенди". Вони будуть видалені протягом наступних кількох місяців. У другому кварталі 2023 року з платформи видалять подкаст "Гороскоп на сьогодні".

Передбачається, що на такий крок компанія Spotify пішла, щоб віддати перевагу ексклюзивним подкастам — "Непохований Бетмен", "Називайте її татом" та нещодавно випущеному "Система: справа Кевіна Кейта" Кім Кардаш'ян та іншим популярним шоу.

У самому Spotify інформацію про видалення подкастів та звільнення частини співробітників поки що ніяк не прокоментували.

Нагадаємо, що українцям розділ з подкастами на Spotify став доступним на початку серпня. Користувачі можуть прослуховувати подкасти навіть в безоплатному тарифі.

У Spotify з'явились аудіокниги: як це працює