Spotify Music For Ukraine
Зображення: Spotify

Музичний стрімінговий сервіс Spotify створив до Дня Незалежності України офіційний благодійний плейліст Music For Ukraine (Музика для України).

У плейлісті зібрані пісні українських виконавців та відомих світових артистів, що підтримують нашу країну. Мета проєкту — популяризувати українську культуру та долучити міжнародну аудиторію до регулярної підтримки України. В описі плейліста також міститься посилання на офіційну фандрейзингову платформу UNITED24, ініційовану президентом України. Там користувачі зможуть задонатити символічну суму у 24 долари. Всі виручені кошти підуть на напрям "Медична допомога". 

Плейліст буде постійно оновлюватись та щотижня поповнюватися global friends of Ukraine — відомими світовими виконавцями, які будуть популяризувати проєкт серед західної аудиторії. Для цього кожен артист запише відео із закликом підписатись та задонатити, а також присвятить одну зі своїх пісень Україні, яку закріплять першою в плейлісті. Першим до багатомільйонної аудиторії Spotify звернувся президент Володимир Зеленський.

"Шість місяців тому росія розпочала повномасштабну війну проти України. Ми вистояли, а голоси наших виконавців лунали в усьому світі. Боротьба триває, і сьогодні ми потребуємо вашої підтримки як ніколи. Дякую всім поціновувачам музики. Слухайте українську музику, поширюйте її та доєднуйтесь до нашої фандрейзингової платформи UNITED24!", — сказав Зеленський.

Слухати музику на Spotify Premium знову можна безкоштовно три місяці