Спортсмени Києва отримуватимуть стипендію від мера: хто може податися

Видатні спортсмени Києва отримуватимуть стипендію від мера. Фінансову допомогу в розмірі чотирьох прожиткових мінімумів (нині це 10 356 грн) виплачуватимуть щомісяця протягом року.

Цьогоріч конкурсна комісія присудила стипендію 88 спортсменам, які своїми досягненнями сприяють утвердженню міжнародного авторитету міста як спортивної столиці європейської держави. Загалом кожного року планується обирати до 100 спортсменів.

Хто може претендувати на стипендію від міського голови Києва

Претендентами на стипендію можуть спортсмени, у тому числі з інвалідністю, які є громадянами України і членами збірних команд Києва, а також протягом попередніх двох років:

  • зайняли з першого до десятого місця на Олімпійських, Паралімпійських, Дефлімпійських іграх, чемпіонатах світу з олімпійських видів спорту;
  • зайняли з першого до шостого місця на чемпіонатах Європи з олімпійських видів спорту;
  • зайняли з першого до третього місця на чемпіонатах світу з неолімпійських видів спорту;
  • отримали першість на чемпіонатах Європи з неолімпійських видів спорту;
  • здобули ліцензію на право представляти країну на літніх або зимових Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх.

Висувати кандидатури спортсменів можуть фізкультурно-спортивні товариства і відомства, федерації з видів спорту та спортивні федерації осіб із інвалідністю міста Києва.

Нагадаємо, раніше українець виграв "золото" Кубка світу з лижної акробатики.