погода у Києві
Фото: unsplash.com

Початок наступного робочого тижня в Києві буде дуже спекотним. Але потім кияни зможуть видихнути — до столиці прийде довгоочікуване похолодання.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

У понеділок, 29 серпня, повітря у Києві прогріється до +30...+32 градусів. Однак увечері пройде дощ і пролунає гроза. Потім температура в Києві знижуватиметься і нестерпна спека — спадатиме.

Зміна повітряних мас, хоч як ретельно прогнозуй, для багатьох часто виявляється сюрпризом. Тому бретельки, шортики, голі ноги-руки ще трохи актуальні, проте все ж підготуйтеся до зниження температури повітря на наступному тижні. І обов'язково візьміть це до уваги ті, хто має схильність до мігреней, судинні проблеми, гіпер- та гіпотоніки. Між іншим, на завтра ще й прогнозують магнітні бурі.

Згідно з прогнозом Українського гідрометцентру, вдень у понеділок, 29 серпня, стовпчики термометрів у Києві піднімуться до +30...+32 градусів, опадів не очікується. У вівторок, 30 серпня, у столиці стане прохолодніше — від +24 до +26 градусів, без опадів. Така сама погода утримається і в середу, 31 серпня. 

У четвер, 1 вересня, стовпчики термометрів знизяться ще більше — до +20...+22 градусів, очікуються невеликі дощі. У п'ятницю, 2 вересня, похолодає ще більше — температура повітря становитиме від +17 до +19 градусів, але без опадів.

На Подолі відкрили мурал, присвячений "Привиду Києва": фото