Собаки поліції Київщини допомагають військовим у реабілітації
Фото - поліція Київської області

Поліцейські собаки Київщини допомагають у реабілітації військових.

Про це повідомили у поліції Київської області. 

Команда емоційної підтримки Кінологічного центру поліції Київщини регулярно відвідує шпиталі, де лікуються поранені військовослужбовці.

"Зараз така методика дуже активно використовуєтсья у шпиталях США, Австрії, Німеччини, Ізраїлю. Це терапія, яка допомагає налагоджувати емоційний стан, яка підіймає настрій. Люди відроджують своє прагнення до життя", — розповідає Катерина Бєляєва, інспектор-кінолог кінологічного центру ГУНП в Київській області. 

Кінологи застосовують особливу методику для покращення психологічного стану пацієнтів. Працюють зі спеціально навченими собаками, які вміють надавати підтримку, знижувати рівень стресу і створювати позитивний емоційний фон. Така форма альтернативного лікування називається — каністерапія.

"В одному зі шпиталів був пацієнт, який довгий час не міг заснути. Після того, як ми прийшли з собаками, він сів на диван, а собака сіла поруч з ним. Пацієнт заснув, і з того часу його сон почав налагоджуватись", — розповіла кінолог Катерина Бєляєва.

У заняттях з каністерапії використовують різноманітні методики. Кожне заняття проводять під контролем фахівців з метою досягнення максимально позитивного ефекту.

У столиці можуть дозволити їздити з собаками у метро: Київрада підтримала петицію