У Києві ісля демонтажу МАФів залишається сміття: хто відповідальний за прибирання

У Києві постійно демонтують незаконні МАФи. Після демонтажних робіт залишається сміття, пошкоджені газони й тротуари. У Департаменті територіального контролю столиці повідомили, хто має прибирати після знесення споруд і чому це не роблять одразу.

Сміття та знищені газони: хто у Києві відповідальний за прибирання після демонтажу МАФівЗа словами представників "Київблагоустрою", після демонтажу яток наводити лад мусить власник або балансоутримувач. Саме вони повинні першочергово забезпечити прибирання місця, де стояв МАФ. Зокрема, видалити залишки споруди, усунути будівельне сміття та відновити газони (за потребою). 

Сміття та знищені газони: хто у Києві відповідальний за прибирання після демонтажу МАФівПроте власник або балансоутримувач не завжди хочуть прибирати або взагалі відмовляються від цього. Кияни пишуть скарги та вимагають звільнити місця від сміття. В такому разі очищення території проводять комунальні служби. 

Сміття та знищені газони: хто у Києві відповідальний за прибирання після демонтажу МАФівКомунальники проводять комплексні роботи, які включають:

• Видалення будівельних відходів та будь-якого сміття;

• Відновлення зелених зон, газонів, дерев;

• Відновлення ас асфальту, тротуару чи плитки, якщо під час демонтажу вони були пошкоджені.

Сміття та знищені газони: хто у Києві відповідальний за прибирання після демонтажу МАФівВ департаменті наголосили, що наводити лад після демонтажів необхідно для збереження чистоти та комфорту на вулицях Києва.

Раніше "Наш Київ" писав, чому у Києві демонтують МАФи та що знаходили під знесеними спорудами.

"Тарілку" на Либідській вбудовують у новий ТРЦ Ocean Mall: фото