Жадан знявся у кліпі Христини Соловій на пісню Юність

Співачка Христина Соловій презентувала свою нову пісню "Юність" та кліп на неї. Разом із Соловій у відео знявся письменник і музикант Сергій Жадан.

"Юність" стала першим синглом з третьої частини альбому-квадрології Rosa Ventorum. За словами артистки, ця пісня — як про саму юність, так і про Україну зараз, бо вона ще дуже юна і пристрасна.

"Юність дуже зваблива для кожного і кожної з нас. Їй ще нічого не страшно, вона на все здатна, бо не знає, чого не можна. Це — таке нестримне бажання жити й любити, яке я понад усе хотіла б у собі зберегти. Моя пісня також про нашу країну сьогодні. Про українську культуру, яку любиш і живеш нею не тому, що патріотизм чи так навчили, а тому, що вона сильна і зваблива водночас", — розповідає Соловій про пісню.

Головну роль у кліпі на "Юність" разом зі співачкою виконав Сергій Жадан. У кліпі вони зображають історію кохання. За словами Соловій, у поезії Жадана так само присутня "вічна юність", а в його особистості відчувається збірний образ дорослої української культури.

"Мені подобається ця пісня — вона світла й сумна водночас. Під такі пісні люди закохуються й освідчуються. Працювати було легко й цікаво. З Христиною загалом легко й цікаво. Вийшла чуттєва історія стосунків чоловіка й жінки — стосунків, що долають час і запалюють повітря. Доволі природно вийшло, як на мене", — додав Сергій Жадан.

Нагадаємо, переможці Євробачення 2022 гурт Kalush випустили спільний трек з Skofka під назвою "Батьківщина" та кліп на нього. За словами музикантів з Kalush, ця пісня була написана "душею і серцем, біллю за Україну та смутком за померлих героїв". 

Слухай нове: Майкола Вайнер випустив українську версію Suicidal Thoughts