Майкола Вайнер та Kalush
Фото: промо-матеріали до кліпу

Репер Майкола Вайнер та переможці Євробачення 2022 Kalush випустили пронизливе відео на спільний трек Patton, що розповідає про втрату батьків.

Історія треку розпочалася кілька років тому. Тоді Майкола Вайнер прослухав кількасот інструменталів, поки не обрав потрібний. Трохи пізніше доєднався Олег Псюк з Kalush, який з’являється у кліпі та додає композиції нового звучання. Артисти вже працювали раніше разом: під псевдонімами Псючий Син та НЕформат вони випустили трек "Енергетик". 

Пісню Patton Вайнер присвятив пам'яті свого батька, могилу якого він провідує у кліпі разом з бабусею. 

"Ми просто люди. Життя колись закінчується. З цим важко змиритись, але нічого не змінити", —  коментує виконавець втрату батька.

Кліп зняли ще у 2021 році у селі Ясениця Сільна, де похований батько Вайнера. Тоді на очах у знімальної групи на цвинтарі згоріла стара хата. А через початок повномасштабного російського вторгнення реліз відео відклали. Повернутися до нього вирішили зараз, адже емоції втрати та пам’ять про померлих тепер актуальні, як ніколи. 

"Ми готували цю роботу дуже і дуже давно, але, сподіваємося, що вона не втратила своєї актуальності, а стала звучати ще сильніше та емоційніше для кожного, хто увімкне трек", — каже Олег Псюк.

Нагадаємо, раніше діджей Koloah записав з німецьким джазовим музикантом Себастіаном Студницьким міні-альбом з двох треків FUGA​ та FORTUNA.

Kalush Orchestra виступить на MTV Europe Music Awards 2022