Скорсезе та Фарміга стануть ведучими концерту з нагоди 100-річчя "Щедрика" в Нью-Йорку

4 грудня у нью-йоркському Карнегі-Голл відбудеться великий концерт "Notes from Ukraine"присвячений 100-річчю від дня американської прем’єри "Щедрика" Миколи Леонтовича. Ведучими концерту стануть режисер Мартін Скорсезе та акторка українського походження Віра Фарміга.

У концерті візьме участь дитячий хор "Щедрик" з Києва, український хор "Думка" з Нью-Йорка та хор "Трініті Вол-Стріт". Спеціальними гостями заходу стануть американська оперна співачка Джанай Брюггер та українська фолк-співачка Марічка Марчик.

Композитор Тревор Вестон представить свою нову композицію на вірш Сергія Жадана, що написаний спеціально для концерту. Також виконуватиметься музика композитора Еріка Вітакра, Леонарда Бернштейна, Валентина Сильвестрова та Джорджа Гершвіна.

Концерт можна буде дивитися онлайн платформі Vimeo. Початок о 21:00 за Києвом.

Частина коштів від придбаних квитків буде спрямована на платформу UNITED24 для відбудови країни.

Нагадаємо, Kyiv Symphony Orchestra у майже цілковитій темряві виконав ліричний твір "Павана" Ґабрієля Форе під час концертного туру Німеччиною у Штутгарті. Музиканти таким чином хотіли привернути увагу світової спільноти до енергетичної ситуації в Україні. 

Род Стюар дав великий концерт на підтримку України