Скільки житлових будинків у Києві зазнали критичних пошкоджень та руйнувань
Фото: t.me/KyivCityOfficial

У Києві продовжують обстежувати житлові будинки, що зазнали найбільших руйнувань внаслідок ворожих ракетних ударів та обстрілів. Наразі у десяти будівлях зафіксовані найбільш критичні пошкодження та руйнування конструктивних елементів. 

Про це повідомили в КМДА. 

"Загалом у столиці внаслідок обстрілів зазнали пошкоджень понад 200 будівель. Це житлові будинки, школи, дитсадки, приватні садиби. Фахівці умовно розподілили пошкоджені будівлі на групи залежно від типу і масштабів руйнувань",  — зазначили у міській адміністрації. 

У місті працюють відповідні комісії із залученням фахівців профільних інститутів, які готують висновки про долю постраждалих будівель. Вони також інформують людей про можливість заселення, необхідність ремонту чи знесення. 

Зокрема, у близько ста будинках, що зазнали значно менших руйнувань, уже проведені першочергові роботи. Комунальні керуючі компанії вивезли уламки, закрили плівкою вибиті вікна та балкони, відновили шиферне покриття, демонтували небезпечні конструкції тощо. Необхідні ремонтні роботи проведуть згодом. 

Спротив російській окупації, день 56