Школи
Фото: freepik.com

У Києві мають належні укриття та готові до нового навчального року 68% закладів освіти. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації

Там розповіли, що вже обстежили всі комунальні заклади освіти в місті. Загалом це — 1063 приміщення. З них мають наявне укриття та рекомендовані до відкриття — 740 закладів. А ще у 323 закладах укриття або відсутні, або не рекомендовані для використання.

В Київській області загалом налічується 1353 закладів освіти різного рівня та форми власності. Укриття вже перевірили у 1272 закладах освіти та рекомендували до використання 1016 споруд як укриття. Переважна більшість із них — це найпростіші сховища.  

У частині укриттів зараз тривають ремонтні роботи. До початку навчального року їх мають забезпечити електро- та водопостачанням, вентиляцією та водовідведенням.

 Загалом же по Україні, за даними міністра освіти Сергія Шкарлета, близько 41% всіх закладів освіти мають укриття та можуть розпочати навчання в традиційному форматі.

Найбільш готовими до навчання в очній формі виявились заклади у Львівській (83%) та Чернівецькій (78%), а також у Києві (68%). В інших областях продовжують роботу зі створення безпечних умов навчання офлайн.

Загалом спецкомісії обстежили 86% українських шкіл. З них — майже у половини (48%) є захисні споруди.

Крім того, МОН у партнерстві з Фондом "Східна Європа" та ДСНС у рамках програми "Безпечна школа" оберуть 20 шкіл у відносно безпечних областях України для облаштування укриттів. Також ЮНІСЕФ допоможе облаштувати захисні споруди у 73 школах України.

А для можливості продовження навчання в укриттях запустили проєкт "Wi-Fi в укриттях".

У КМДА розповіли, скільки укриттів перевірили та які порушення виявили