Скільки українців вважають, що Захід втомився від війни в Україні — опитування
Фото - Unsplash

У лютому 2024 року збільшилась частина тих українців, хто вважає, що Захід втомився від війни в Україні. 

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології. 

Порівняно з жовтнем 2023 року, частка українців, які вважають, що Захід втомлюється від України збільшилась з 30% до 44%. 

"Наприкінці 2022 року лише 15% українців вважали, що Захід утомлюється від України, його підтримка слабка і що Захід хотів би від України поступок Росії. Уже через рік, на початку жовтня 2023 року, частка українців, які в це вірять, досягла 30%, а в лютому 2024 року (тобто зараз) — 44%", — розповіли у КМІС. 

У всіх регіонах значно зросла частка тих, хто відчуває, що Захід втомлюється і його підтримка слабка. Для прикладу, на Півдні та Сході — регіонах, які найближчі до зони бойових дій — уже більше тих, хто вважає, що Захід втомлюється від України й хоче тиснути для поступок.

Але все-таки зараз більше тих, хто вірить, що Захід продовжує в міру можливостей підтримувати Україну — 49%, проте цей показник знизився з 76% наприкінці 2022 року.

17-23 лютого 2024 року КМІС провів всеукраїнське опитування громадської думки "Омнібус" методом телефонних інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Всього було опитано 1052 респонденти.

Чи вірять українці в перемогу та наскільки задоволені своїм життям — опитування