Скільки українців купили нове житло завдяки програмі компенсацій: деталі

95 українських родин придбали нове житло завдяки програмі компенсацій. Мова йде про компенсацію у вигляді сертифіката "єВідновлення" за зруйноване житло, яке неможливо відновити.

Про це повідомив Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Facebook.

Квартири обирали в межах того регіону, де знаходились знищені. Люди віддавали перевагу оселям на вторинному ринку нерухомості.

Нове житло купували у Чернігівській, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Тернопільській, Львівській областях та у Києві.

Скільки українських родин придбали нове житло за сертифікатом "єВідновлення"Для отримання сертифікати необхідно спочатку  припинити право власності на житло, яке було знищене. Це можна зробити на підставі актів обстеження, які зберігаються в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. Зазначається, що доступ до них мають державні реєстратори та нотаріуси. Знайти їх можна за посиланням.

Наразі понад 35 тисяч сімей отримали компенсацію на загальну суму понад 3 мільярдів гривень. "Ці кошти люди зможуть використати для проведення поточних і капітальних ремонтів осель, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії", — йдеться у дописі.

Раніше ми писали, що переселенці з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей отримали 20 ордерів на нові квартири для тимчасового проживання у Києві.

"єВідновлення" починає працювати: з 1 січня українцям виплатять компенсації за пошкоджене житло