Скільки отримують столичні роботодавці за працевлаштування біженців: подробиці

Із початку року роботодавці столиці отримали 15,6 млн гривень компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на Київський міський центр зайнятості.

З цієї суми столична служба зайнятості виплатила роботодавцям 13,2 млн гривень компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб. Ще 2,4 млн гривень — пішли на оплату праці працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа ВПО.

За даними КМДА, завдяки компенсаціям роботу у Києві отримали 750 внутрішньо переміщених осіб.

Нині служба зайнятості у Києві реалізує дві програми надання компенсації на оплату праці за працевлаштованих ВПО. 

"Компенсація витрат на оплату праці при працевлаштуванні ВПО під час дії воєнного стану здійснюється в розмірі 8 тис. гривень. Максимальний термін виплат — три місяці для ВПО, шість місяців — для ВПО з інвалідністю. Отримати можна онлайн через портал Дія або звернутися до центру зайнятості за місцем реєстрації діяльності. Компенсація витрат при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних з-поміж ВПО за направленням центру зайнятості виплачується в розмірі 16 тис. гривень. Загальна тривалість працевлаштування ВПО на період виплати складає 12 місяців, максимальний термін виплат — 6 місяців", — повідомляють у міській адміністрації.

ВПО тепер можуть зареєструватися в будь-якому центрі зайнятості Києва