Скільки новорічних дерев здали кияни на екологічну утилізацію

Кияни здали на екологічну переробку близько 7 тисяч новорічних дерев. Найбільше — мешканці Дарницького та Подільського районів столиці.

Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

Прийом дерев тривав із 4 до 31 січня 2024 року. В КМДА розповіли, що цього року кияни здали більше ялинок, ніж минулого. 

"Рік тому зібрали майже 4 тисячі сосен та ялинок, а в цьому році — близько 7 тисяч хвойних. Пов’язуємо це з тим, що значна частина киян повернулася в місто, а також із збільшенням пунктів прийому новорічних дерев у столиці", — сказав Володимир Прокопів.

У 2024 році кількість пунктів прийому хвойних у столиці зросла із 17 до 44. Про це в минулі роки міську владу просили кияни. 

"Окрім виробничих баз комунальних підприємств по утриманню зелених насаджень, ми розмістили сучасні пункти прийому у столичних парках та скверах — по кілька в кожному районі столиці. Цей підхід добре себе зарекомендував, тому в наступному році будемо його масштабувати", — повідомив Олександр Возний, директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА. 

Кияни, які не встигли здати новорічні дерева до 31 січня, досі можуть це зробити. Але принести ялинку тепер потрібно на виробничі бази районних КП УЗН "Київзеленбуду". Адреси можна знайти на сайті комунального об’єднання, прогортавши головну сторінку донизу: https://kyivzelenbud.com/.

Раніше ми писали, що під час екологічної утилізації хвойних дерев утворюється щепа, яку використовують у зеленому господарстві. 

В Ботанічному саду імені Гришка знищили дерево, висаджене на честь захисника України