Скільки медалей здобула Україна на Олімпіаді-2024: деталі
Фото - AP/Martin Meissner

У неділю, 11 серпня, Україна офіційно завершила виступи на літніх Олімпійських іграх 2024 року у Парижі. Про це повідомило Суспільне. Українські спортсмени у підсумку вибороли 12 медалей. Зараз Україна знаходиться на 22 місці у медальному заліку. 

Три золоті нагороди — найкращий результат України за 12 років на Олімпіадах. При цьому, 12 медалей України — другий найгірший результат в історії. Меншу кількість нагород українці мали лише на Іграх у Ріо-де-Жанейро у 2016 році (11). 

Скільки медалей здобула Україна на Олімпіаді-2024

Які медалі завоювала Україна

Золото — збірна з фехтування (Ольга Харлан, Юлія Бакастова та Аліна Комащук, Олена Кравацька), Ярослава Магучіх (стрибки у висоту), Олександр Хижняк (бокс).

Срібло — Сергій Куліш (стрільба з гвинтівки), Парвіз Насібов (греко-римська боротьба), Ірина Коляденко (вільна боротьба), Анастасія Рибачок і Людмила Лузан (веслування в каное-двійці), Ілля Ковтун (вправи на брусах).

Бронза — Ольга Харлан (фехтування), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Михайло Кохан (метання молота), Жан Беленюк (греко-римська боротьба).

Скільки медалей здобула Україна на Олімпіаді-2024

Зараз на перше місце в Олімпіаді-2024 за кількістю медалей піднявся Китай (90 медалей). США, які довгий час очолювали рейтинг, спустилися на друге (122 медалі). Третє місце зараз за Японією (44 медалі).

Також у першу десятку медального заліку потрапили Австралія (51 медаль), Франція (62 медалі), Велика Британія (63 медалі), Нідерланди (33 медалі), Південна Корея (30 медалей), Німеччина (31 медаль) та Італія (39 медалей).

Церемонія закриття Олімпіади-2024: де і коли дивитися