Скільки коштуватиме створення наземного переходу біля метро "Університет"

На облаштування наземного переходу біля метро "Університет" знадобився б місяць та приблизно 1,8 млн грн, розповів в інтерв'ю "Ліга.net" директор Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандибор.

Наземний перехід, проєкт якого переміг у "Громадському бюджеті" 2019 року, планують зробити на перехресті з вулицею Пирогова замість наявного підземного переходу або як його альтернативу.

За словами Кандибора, з 2020 року головною перепоною у створенні переходу було погодження з поліцією Києва.

"Їхня позиція — перехід буде перешкодою руху транспорту. Але буквально кілька днів тому (на момент запису інтервʼю. — Ред.) я спілкувався з начальником поліції. Він каже, що вони можуть погодити цей перехід, але чекають остаточного рішення від Департаменту патрульної поліції України. Досі відповіді немає", — зазначив урядовець. 

Водночас у Дептрансі вже розробили схему організації дорожнього руху та порахували, скільки коштів на це потрібно. 

"Орієнтовно до мільйона восьмисот (грн. — Ред.). Це мінімальні затрати, які необхідні. Найдорожчими будуть світлофорні об'єкти й покриття. Але ще потрібно зняти секції паркану, що огороджує бульвар від проспекту — адже вони віднесені до культурної спадщини", — пояснив Кандибор. 

Нагадаємо, у "Київавтодор" заявили, що облаштування наземного переходу до метро "Університет" закінчать до кінця 2023 року. 

Біля метро "Театральна" облаштовують наземний пішохідний перехід