Скільки киян пройшли навчання з підготовки до національного спротиву у 2023
Фото - КМДА

Близько 20 тисяч киян пройшли різні навчання з підготовки до національного спротиву протягом 2023 року.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Підготовку охочих киян до нацспротиву проводять інструктори КО “Муніципальна охорона”, які мають бойовий досвід. Навчання мають різну тривалість: одноденні, п’ятиденні тощо. Вони проводяться в умовах, максимально наближених до бойових: працюють піротехніки, чути вибухи, постріли. Це робиться для того, щоб точніше відобразити складність і небезпеку воєнних ситуацій. А також сформувати у людини максимальну відповідальність та зібраність. 

Сьогодні, 12 січня, на одній з навчальних баз "Муніципальнї охорони" провели підсумкове заняття поглибленого п’ятиденного курсу з підготовки громадян до національного спротиву.

"Якщо згадати період до повномасштабного вторгнення, то такі навчання проводились в контексті формування складу територіальної оборони. Зараз Територіальна оборона є частиною Збройних сил України. Тому зараз організовані навчання та тренування в контексті формування системи національного спротиву. Адже зараз людям критично важливо мати знання й навички поводження в складних умовах воєнних атак", — зауважив Петро Пантелеєв.

Є комплекс навчань, які стосуються штурму та оборони взводного опорного пункту, це безпосередньо бойове завдання. Також проходять тренінги з надання медичної допомоги, які, на думку Петра Пантелеєва, мають пройти всі цивільні. Адже місто перебуває в умовах постійної загрози обстрілів. 

Він зазначив, що після проведення кожної тематичної частини навчань учасники проводять брифінг, діляться критичними зауваженнями, аналізують помилки та варіанти дій, щоб не допустити цих помилок у подальшому.

Контрдиверсійні заходи на Київщині: блокпости працюватимуть і надалі