Попри ремонт трамвайних колій на вулицях Дегтярівській і Вацлава Гавела швидкість трамваїв не збільшилася
Фото - alltransua

Попри ремонт трамвайних колій на вулицях Дегтярівській і Вацлава Гавела швидкість трамваїв не збільшилася.

Про це написала ГО «Пасажири Києва» у своїх соцмережах. 

На Дегтярівському шляхопроводі, який відкрили після ремонту, відновили рух трамваїв №14 і №15. Там оновили рейки й посилили монолітні плити полотна. ГО "Пасажири Києва" порівняли сучасну швидкість трамваїв №15 із її швидкістю в травні 2023 року.

"Час оборотного рейсу без урахування відстою не змінився — рейс, як і раніше, триває 1 годину 52 хвилини. На маршруті №14 час зменшився на хвилину: тепер рейс триває 1:54. Відповідно, швидкість на маршруті №14 становить 13,5 км/год, а на маршруті №15 — 13,4 км/год. Це повільніше, ніж швидкість майже усіх тролейбусних та автобусних маршрутів", — підрахували "Пасажири Києва".

В ГО розповіли, що нормальна лінійна швидкість на трамвайних маршрутах при частково виділеному полотні складає 20 км/год.

Також активісти розробили карту з лінійними швидкостями руху трамваїв Києва. Найбільш проблемна ділянка — центр (вулиці Дмитрівська й Глибочицька), де швидкість становить від 10 км/год до 11 км/год, а також Південне Лівобережжя, Відрадний і Куренівка. Крім цього, є обмеження швидкості на лінії до Михайлівської Борщагівки, до Героїв Дніпра, у Пущі-Водиці, тут швидкість складає приблизно 12,6 км/год. 

"Більша частина трамвайної мережі Києва перебуває у незадовільному стані, що зумовлює значні обмеження швидкості. Києву потрібно вкладати мільярди не в автомобільні розв'язки, а в якісну реконструкцію трамвайної мережі, зокрема з шумоподавленням, трамвайними платформами і пріоритетом на світлофорах", — додають у "Пасажирах Києва". 

У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом: фото