Швеція хоче видворити постраждалу у теракті українку

Зі Швеції можуть депортувати українку, яка втратила ногу у стокгольмському теракті в 2017 році. Про це повідомляє шведське видання Dagens Nyheter.

Міграційна служба відмовилася продовжувати українці дозвіл на проживання, через те, що вона не в змозі подбати про себе, тому повинна їхати додому за медичною допомогою і підтримкою родичів.

Також депортації підлягає 13-річна донька українки, яка навчається у шведській школі. Міграційна служба Швеції вважає, що українка може отримати усю необхідну медичну допомогу та реабілітацію в Україні і рішення про видворення її зі Швеції не суперечить конвенції із прав людини.

В українки залишилося два тижні на те, щоб добровільно залишити країну, проте вона планує оскаржити рішення про депортацію. Апеляція може зайняти декілька місяців.

Теракт, у якому жінка втратила ногу, трапився 7 квітня 2017 року: вантажівка, за кермом якої перебував громадянин Узбекистану, збила кількох людей на пішохідній вулиці, а потім врізалася в універмаг. Українка була важливим свідком на суді над терористом, тому весь цей рік їй дозволили перебувати у Швеції. 

Раніше ми повідомляли, що двоє українців постраждали через обвал мосту в Генуї.