Швейцарія виділила додаткові гроші на відновлення залізниці в Україні
Фото - Укрзалізниця

Швейцарія у 2024 році виділила додаткові грантові кошти на 10 млн швейцарських франків на відновлення залізничної інфраструктури України.

Про це повідомили у пресслужбі "Укрзалізниці".

"Нова угода передбачає постачання рейкових скріплень у 2024-2025 роках для відновлення залізничної інфраструктури, насамперед на напрямках транспортних коридорів, які межують з країнами ЄС: Словаччиною, Румунією, Угорщиною, Польщею, у напрямку портів та Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T)", — розповіли представники перевізника. 

Роботи заплановані на таких напрямках: Київ — Жмеринка — Підволочиськ — Львів, Жмеринка — Вапнярка — Одеса; Київ — Гребінка — Красноград — Лозова; Львів — Ужгород; Київ — Миронівка — П’ятихатки — Чаплине.

"Укрзалізниця" планує відновити 230 км залізничної інфраструктури та підвищити швидкість і пропускну спроможність на відремонтованих ділянках. А також забезпечити безперебійний перевізний процес залізничним транспортом. 

Нагадаємо, що грантову угоду між Урядом України та урядом Швейцарської Конфедерації щодо Проєкту з екстреної підтримки для покращення та відновлення залізничної інфраструктури України підписали 23 грудня 2022 року. Вона передбачала фінансування в сумі до 14 млн швейцарських франків рейкових скріплень для відновлення до 270 км залізничної інфраструктури України.

В потягах Інтерсіті+ запускають нове кафе з розширеним меню: подробиці