Шмигаль розповів, коли Україна буде повністю готовою до вступу в ЄС
Фото: eu-ua.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що до кінця 2024 року Україна планує бути повністю готовою до вступу в Євросоюз. 

"Підтримка наших міжнародних союзників проявилася не лише в наданні зброї та прямому фінансуванні бюджету. Україна отримала потужний політичний сигнал щодо перспективи вступу в Європейський Союз. Статус кандидата на членство в ЄС — це дійсно епохальне рішення", — відзначив прем'єр.

За словами голови уряду, Україна вже виконала близько 70% вимог в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, і євроінтеграційна робота "не припиняється ні на день". Наприклад, з червня Євросоюз скасував усі мита та квоти на український експорт. А з липня запрацював "транспортний безвіз".

До кінця цього року Україна також розраховує запровадити "митний безвіз", після чого працюватиме над "промисловим" і "цифровим".

Голова уряду додав, що попередня підготовка дозволила Україні швидко приєднатися до європейської енергомережі. І, завдяки цьому, за неповні два місяці держава заробила два мільярди гривень від експорту електроенергії в Європу. А в майбутньому це дозволить Україні заробляти 70 млрд грн на рік і навіть більше.

Українським біженцям у Польщі видаватимуть цифрові посвідки на проживання в ЄС