В Україні найбільше мінне поле у світі
Фото: pravda.com.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що росія створила в України найбільше у світі мінне поле. Про це він повідомив у інтерв'ю південнокорейській агенції Yonhap News.

За словами очільника уряду, ця війна призвела того, що в Україні з'явилось величезне мінне поле площею 250 000 квадратних кілометрів. За розмірами воно перевищує увесь Корейський півострів (близько 221 тисячі кв. км) Лаос і Румунію (кожна з країн займає близько 238 000 кв. км) та навіть Британію (близько 244 000 кв. км).

"Наразі це найбільше мінне поле у світі. Це не тільки ускладнює людям подорожі, але й спричиняє серйозні проблеми у сільському господарстві, яке є однією з наших основних галузей", — зазначив Шмигаль.

Та навіть без мін, зазначає прем'єр-міністр, від дій росії найбільше постраждали саме цивільні об'єкти. За його словами, 70% шкоди завдано житловим кварталам, а серед інших цілей ворога були промислові комплекси та туристична інфраструктура.

Також голова уряду нагадав, що, починаючи з жовтня 2022 року, у результаті 11 масових ракетних атак і 14 хвиль атак дронами-камікадзе було пошкоджено 50% енергомереж країни.

"Немає жодної електростанції, яка б не постраждала від російських ракет або безпілотників. Мета росії — знищити всі електромережі України та змусити наших людей тікати, чинячи на них психологічний тиск", — каже Шмигаль.

Нагадаємо, у додатку "Розмінування України" оновили мапу вибухонебезпечних територій та додали нові функції. На мапі показані місця, на яких вже виявлені або ймовірно знаходяться вибухонебезпечні предмети, та ступінь загрози від них згідно з наявною у ДСНС інформацією. 

Вийшла перша серія мультсеріалу про пса Патрона