Шевченкові дні: на екранах столичного ТРЦ покажуть фільм про Кобзаря
Фото - ТРЦ Gulliver

9 березня, у суботу, на фасадних екранах ТРЦ Gulliver покажуть короткометражний мультимедійний фільм про Тараса Шевченка. Спеціальний показ приурочений до 210-річчя Кобзаря.

Про це повідомляють в соцмережах ТРЦ. 

Трансляція відбудеться о 20:00 та 21:00. 

Мультимедійне шоу під назвою "Імерсивний Світ Тараса Шевченка" триватиме 7,5 хвилин. Гідом виставки виступить цифровий аватар Тараса Шевченка, створений за допомогою технології штучного інтелекту.

"Створена цифрова особистість зі штучним інтелектом не тільки повторює зовнішність і манери Шевченка, але й володіє величезною базою знань про його творчість, включаючи поезію, прозу, картини та інші твори", — коментує Руслан Синицький, генеральний директор та засновник компанії RAVATAR.

Цей проєкт спрямований на популяризацію української культури, створення інноваційного формату для знайомства з культурою України. 

"Сьогодні єдиний шлях до того, аби українська культура стала популярною серед нашої молоді та світу — сучасні технології. Поєднання відеоформату з аватаром кобзаря та чатботом є не лише пропагуванням нашої культури, а ще й демонстрацією технологічних можливостей України", — додає Дмитро Стус, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка.

Шевченкові дні 2024: список подій, які пройдуть в Києві