Український шеф-кухар Євген Клопотенко 19 вересня показав киянам, як приготувати оригінальні та смачні страви зі звичних продуктів. Він дав майстер-клас під час відкриття оновленого супермаркету VARUS на вулиці Васильківській, 34.
Євген Клопотенко приготував чотири оригінальні страви з продуктів, які продаються у VARUS, зокрема під власною торговою маркою Varto. Відвідувачам магазину показали, як приготувати смачний кус-кус з оливковою олією, овочами та гілочкою м’яти. Далі команда шеф-кухаря посмажила на грилі халумі з горіхами і приготувала скумбрію гриль з апельсином.
Фінальною стравою став борщ в оригінальній інтерпретації Клопотенка — шеф-кухар приготував українську національну страву з копченою грушею, довівши, що сухофрукти можуть урізноманітнити смак не тільки солодких компотів, але й улюбленого борщу.
Відвідувачі оновленого супермаркету також могли взяти участь у різноманітних конкурсах, а також почастуватися смачними стравами. Після закінчення майстер-класу Євген Клопотенко сфотографувався з усіма охочими та підписав свої книги «Борщ і до борщу», які випустили спеціально для VARUS. Придбати книгу можна в мережах магазинів VARUS за акційною ціною 99 грн. Для цього потрібно зібрати у супермаркетах мережі 10 фішок — отримати їх можна за покупки на певну суму або за придбання акційних товарів.
Як відомо, національна мережа супермаркетів VARUS відкрила перший свій магазин у Дніпрі 2003 року. Сьогодні VARUS налічує 111 магазинів по всій Україні. За даними фінансових звітів, мережа також входить у п’ятірку компаній України за обсягом чистого прибутку і темпами його зростання.