Сервіс швидкої доставки їжі Rocket  закрився
Фото: dev.ua

Сервіс швидкої доставки їжі Rocket, який активно розвивався в Україні, закрився. Сума боргу, який потрібно виплатити ресторанам, складає 144,82 млн грн. 

Про це стало відомо на Forbes.

Першого інвестора Тімура Рохліна Rocket було заарештовано, нового власника знайти не вдалося. Співзасновники стартапу Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик в березні повідомили своїм працівникам, що їм треба шукати нову роботу. 

Засновнику мережі "Юджин Фуд" Євгену Чернишенко Rocket заборгував сотні тисяч гривень, брендам "БагатоЛосося", "БагатоСалату" та "Сушихо" — 382 000 грн.

Такі борги з'явилися через те, що "вони (Rocket) продають наш продукт і беруть через свій застосунок гроші від клієнта. Потім у строк до 30 днів мають компенсувати вартість за вирахуванням 25% комісії", — пояснив умови роботи з Rocket власник мережі GastroFamily Дмитро Борисов.

Наразі сервіс доставки винен гроші власникам понад десятьох закладів.

Компанія намагається відкрити справу про банкрутство. Вони звернулися до суду, де показали, що на 5 липня на рахунку компанія мала 19,98 млн грн, володіла майном на 120 466 грн, а борги ж становили 144,82 млн грн. Але суд не прийняв це як доказ.

13 липня "Рокет Делівері" змінила місце реєстрації з Києва на Луцьк, та збирається подати апеляцію. 

LOKO: у Києві запрацював новий сервіс доставки