Що відомо про трагедію на фунікулері 7 квітня: подробиці

В неділю ввечері, 7 квітня, у Києві зупинили рух фунікулера через "хуліганські дії".

Про це повідомили у Київпастранс.

У соцмережах розповіли, що там сталося вбивство 16-річного підлітка.

"Хлопець штовхнув людину на скло під час сварки, нещасний напоровся горлом та загинув на місті", — повідомив Telegram-канал dtp.kiev.ua. 

В іншому повідомленні в соцмережах написали: "кажуть, що хлопець розбив скло та шматком порізав горло іншому". Загиблий втратив забагато крові та помер до приїзду швидкої. 

Ще одну версію того, що сталось, висловили на сторінці закладу, де навчався загиблий. Там розповіли, що ввечері 7 квітня загиблий хлопець Максим гуляв зі своїми друзями. До них почав проявляти агресію чоловік у військовій формі. Під час суперечки останній штовхнув підлітка в спину. Той впав і натрапив на скло, що перерізало хлопцю сонну артерію.

Upd. Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом вбивства неповнолітнього хлопця на станції фунікулера в Києві. Про це повідомило hromadske з посиланням пресслужбу ДБР.

Слідство встановило, що між чоловіком, який служить водієм у правоохоронному органі, та неповнолітнім юнаком виник конфлікт. Після виходу з вагона фунікулера на верхній станції правоохоронець штовхнув підлітка. Той впав, розбив головою скло й зазнав смертельного порізу шиї. Неповнолітній помер на місці. Затриманого правоохоронця вже відсторонили від виконання своїх обовʼязків. 

Наразі проводиться комплекс оперативно-слідчих дій. Затриманому готуються оголосити підозру в навмисному вбивстві — ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати від 7 до 15 років ув'язнення.

Згодом в ДБР уточнили, що затриманий працював в Управлінні державної охорони (УДО). Цей орган підпорядкований президенту та підконтрольний Верховній Раді. В УДО розповіли, що призначили внутрішнє службове розслідування. 

У Київській області збільшилась кількість пожеж через спалення сухої трави та сміття: фото