СБУ викрили шістьох блогерів, які знімали роботу ППО в Києві 16 травня
Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила шістьох блогерів із Києва, які знімали роботу ППО в ніч на 16 травня й виклали це в мережу. Їм загрожує від 5 до 8 років ув’язнення.

Про це повідомили в СБУ.

Зазначається, що відео та фото результатів роботи Повітряних сил та ураження російських ракет в небі над Києвом "розлетілися" по пабліках ворога.

Дії блогерів могли  розкрити місцеположення української ППО та специфіку її роботи. У фігурантів справи вилучили мобільні телефони та комп’ютери. Тепер вони активно записують вибачення перед українським народом.

Блогери, який затримала СБУ за зйомку і публікацію відео роботи ППО в Києві 16 травня 2023 року

Крім того, СБУ заблокувала онлайн-камери, які в автоматичному режимі фіксували роботу української ППО під час удару рф по Києву 16 травня. За даними слідства, вони належать кільком столичним комерційним структурам. Водночас відразу після блокування цих, у Києві запустили нові онлайн-камери. Українці в соцмережах закликають відповідні служби відреагувати на це.

Онлайн-камери в Києві, які фіксують роботу ППО в автоматичному режимі

Варто зазначити, що однією з блогерок, яким загрожує позбавлення волі за фіксацію роботи ППО, виявилася Інна Воронова. Та сама жінка "наркобарона", яка влітку минулого року збирала 4 млн на заставу для свого чоловіка.

Нагадаємо, раніше в Повітряних силах прокоментували інформацію щодо знищення ЗРК Patriot під час атаки на Київ 16 травня.