Самопроголошена "мер" Мелітополя готується гучно святкувати 9 травня
Фото: Галина Данильченко / Facebook

Колаборантка та самопроголошена керівниця окупаційної адміністрації Мелітополя Галина Данильченко заявила російським пропагандистськім ЗМІ, що готується масштабно святкувати 9 травня цього року.

"Для нас свято 9 травня — священне, я б сказала. Ми любимо це свято, пам'ятаємо та шануємо пам'ять ветеранів, які ще живі, та пам'ять тих, хто загинув у цій війні. Ми це свято святкували попри усі перешкоди", — заявила зрадниця.

За словами колаборантки, серед таких "перешкод" була Революція Гідності, яку вона назвала переворотом. Мовляв, представники "нацистської української влади" тоді заважали відзначати 9 травня. І нібито в місті "били літніх людей, які виходили з орденами та георгіївськими стрічками". Тим самим Данильченко повторила популярні байки російської пропаганди.

Цього ж року, за словами Данильченко, в захопленому рашистами Мелітополі готуються відзначати 9 травня "з особливою радістю" та "дуже масштабно". В місті ремонтують меморіал на Братському цвинтарі, відновили вічний вогонь та відновлюють Арку перемоги.

Зрадниця розповіла, що раніше там був орден перемоги, напис "Слава переможцям" та георгіївська стрічка. Усе це прибрали під час декомунізації. До 9 травня, за її словами, все це поновлять.

Спротив російській окупації, день 47