Saint Javelin випустить книгу Святі
Фото: Саша Маслов

Благодійна ініціатива Saint Javelin випустить книгу фотографій, присвячену людям, які встали на захист України під час повномасштабного російського вторгнення. Вона називатиметься "Святі" (Saints).

Документальну фотокнигу створили спільно з відомим українським фотографом Сашею Масловим та київським видавництвом "Основи". На її сторінках показали обличчя та історії українців, які захищають свою землю.

Видання має вийти влітку обмеженим тиражем, проте його вже можна передзамовити на сайті Saint Javelin. Також разом із книгою можна передзамовити ексклюзивні підписані фотографії героїв.

"Починаючи з 24 лютого 2022 року, мільйони людей в Україні чинять опір вторгненню росії. Деякі з них попрямували до лінії фронту, яка простяглася на сотні кілометрів на морі, суші та в повітрі. Інші вирішили присвятити свої навички, час і ресурси, щоб допомогти своїй країні дати відсіч. Хоча мільйони моляться різним святим насправді саме люди щодня рятують свою країну. Минулого року ми побачили, як українці захищають один одного та творять справжні дива на полях битв, у лікарняних палатах, притулках та у власних домівках", — кажуть в ініціативі.

Там додають, що хотіли зафіксувати історії цих людей та показати світові обличчя сучасних українських святих.

Нагадаємо, в Україні вийшла книга "Незламні" про спротив українських жінок у війні. Це — збірка історій українських жінок, які чинили спротив у війні з російськими окупантами.

У Києві презентували книгу про перше півріччя повномасштабної війни