S-cape випустив серію патчі Sila Ptakha

Український бренд верхнього одягу та аксесуарів S-cape випустив серію дизайнерських патчів Sila Ptakha, яка була створена за мотивами давніх зразків вишивки з фондів Музею Івана Гончара.

Ідея колекції виникла у засновниць бренду понад два роки тому, а роботу над нею розпочали на початку осені 2022-го. Такими тематичними нашивками можна прикрасити свою парку, дощовик чи інший аксесуар.

Патчі S-cape

Патчі S-cape

"Коли ми натрапили на світлини з оцифрованих фондів Музею Івана Гончара, де були зображені стародавні неймовірно красиві зразки вишитих сорочок, рушників, народного одягу, то зрозуміли, що хочемо присвятити вишивці окрему колекцію. При її розробці вирішили розкрити ідентичність кожного етнографічного регіону України через характерну для нього орнаментику", — розповідають засновниці S-cape Оксана Свентах та Наталя Алексєвич.

Щоб підкреслити цей символізм, ілюстраторка Марія Кінович запропонувала використати у патчах образ птаха, адже він трапляється у вишиванках майже усіх регіонів. Тож ілюстраторка вирішила показати різницю у зображенні птахів у різних частинах України. Через гру з деталями та кольорами авторам колекції вдалося створити власну інтерпретацію вишиванок, представлених у фондах Музею Івана Гончара.

До першої колекції увійдуть п’ять патчів-нашивок, натхненних вишивками Полтавщини, Буковини, Київщини, Поділля та Чернігівщини. Згодом S-cape планує випустити моделі, присвячені решті етнографічних регіонів України.

Патчі S-cape

Нагадаємо, київський бренд Odarka випустив колекцію наборів для вишивання етносорочки. До наборів входять лляна сорочка, нитки, п'яльця з тканиною, ножиці, підказки до вишивання та інші предмети.

Бейонсе виступила у Дубаї в сукні від українського бренду Frolov