Німеччина

З 1 вересня цього року в Німеччині зміняться правила перебування українських біженців, які тікають від війни. Відповідні зміни оприлюднила Федеральна влада країни.

Згідно із нововведеннями, від початку вересня Німеччина розпочне рахувати дні перебування українців на своїй території за правилами безвізу. При цьому відлік почнеться не з "нуля", а будуть враховувати усі попередні дні перебування, починаючи з 24 лютого.

Тобто, ті українці, які станом на 1 вересня перебуватимуть на території Німеччини 90 днів або більше, мають або виїхати з неї на наступні 90 днів, або оформити до цієї дати статус тимчасового захисту. Цей статус дозволить українцям продовжувати легально перебувати в країні.

Українці, безвізове перебування яких в Німеччині закінчиться у проміжку з 1 вересня до 1 грудня, так само повинні подати заявку на реєстрацію за 24 параграфом. 

А ті  українці, які прибудуть у Німеччину після 1 вересня, зможуть легально перебувати на її території протягом наступних 90 днів без необхідності оформлювати статус тимчасового захисту.

У Німеччині замість "московського" морозива з'явилося "Київське"