Розмитнення авто з-за кордону через Дію планують запустити до липня
Фото ілюстративне: Junior REIS / Unsplash

Уже цього літа у "Дії" з'явиться послуга швидкого розвитнення автомобілів. Про це під час брифінгу заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. 

За його словами, полегшену процедуру розмитнення авто з-за кордону планують запровадити до липня. Тож українці зможуть розмитнити автомобілі на під'їзді до митного контролю з автоматичною реєстрацією. Також послуга передбачає надходження документів і номерних знаків на авто додому або з можливістю забрати їх у визначений час у Центрах реєстрації чи ЦНАПах. 

"Норма у законопроєкті щодо податків на автомобільний транспорт буде відстрочена до 1 липня, але до цього часу буде впроваджено полегшену процедуру швидкого розмитнення автомобілів через "Дію"", — зазначив прем'єр. 

Ця стратегія, наголосив Шмигаль, спрямована на електроавтомобілі та гібридний транспорт. Для них передбачені окремі пільги. 

Окрім цього, додав прем'єр-міністр, уряд працює над підписанням Україною конвенції про входження до спільного митного транзитного простору. Це має значно полегшити контроль, митне та прикордонне оформлення, а також зробить кордони більш відкритими. 

Раніше ми повідомляли, що в Україні зробили безкоштовним розмитнення під час війни

Спротив російській окупації, день 99