Проєкт 15-метрового монумента "Привид Києва"

Українська команда скульпторів та дизайнерів Sarapii&Co пропонують створити пам’ятник "Привид Києва" заввишки 15 метрів. 

Про це вони розповіли на своєму сайті.

Пам’ятник "Привид Києва" заввишки 15 метрів. Пам'ятник пропонують встановити під Аркою дружби народів (майбутня назва — Арка свободи українського народу).

Розмір має значення. Ми пропонуємо створити монумент висотою 15 метрів. На наш погляд — це оптимальний розмір, щоб можна було розгледіти неймовірну деталізацію скульптури перебуваючи поряд з нею, та побачити всю велич монументу з висоти пташиного польоту.

 Монумент "Привид Києва" уособлює сміливість та професіоналізм у небі.

Пам’ятник "Привид Києва" заввишки 15 метрів. "Янгол охоронець з механічними крилами, за спиною якого новітній винищувач, який є одним цілим з пілотом, а поряд маленька дівчинка, яка пережила окупацію тягнеться до нього з подякою у вигляді малюнка", — так описує свій проєкт дизайнерка Оксана Сарапій.

Скульптура виконана у біло – золотому кольорі.

Для того, щоб цей проєкт втілився у життя, розробники створили петицію з пропозицією встановити його під Аркою. Підписати петицію можна тут. 

Також мініатюра скульптури "Привид Києва" буде випущена в лімітованій кількості — 10 одиниць. Кошти від продажів направлять на допомогу ЗСУ та створення великого монумента у столиці.

Sarapii&Co багато років створюють унікальні речі та мають досвід у виготовленні великогабаритних предметів декору та пам'ятників.

Раніше ми писали, що у Києві з'явилась пропозиція встановити пам’ятник Королеві Великої Британії Єлизаветі II замість Щорса у Києві.

Український бренд StillAlive випустив кросівки на честь "привида Києва"