У Києві відкрилась благодійна виставка розмальованих російських снарядів
Фото - Суспільне

У Києві відкрилась виставка розмальованих боєприпасів військових з росії, які знайшли в Ірпені. Тепер їх перетворили на художні вироби.

Про це повідомило Суспільне. 

Прийти та побачити виставку можна у столичному музеї Павла Тичини. Вона має назву "Вільна Україна. Українські сапери — художники ризику". 

Виставка російських розмальованих снарядів

Її відкрили, щоб зібрати кошти на виробництво захисних костюмів для саперних підрозділів, які займаються розмінуванням українських територій. Екіпірування відіграє важливу роль у роботі саперів, про це розповів начальник піротехнічної служби і голова ГО "Фонд гуманітарного розмінування — Ірпінь" Яків Ганул. За його словами, на 8 захисних комплектів необхідно зібрати 600 тисяч грн.

У Києві відрилась виставка розмальованих російських снарядів

Допомогти зібрати кошти погодились художники. Вони запропонували розмалювати залишки боєприпасів, аби використати їх із благодійною метою. В експозиції представлені художні роботи, виконані на корпусах від російських снарядів чи елементах військового спорядження, знайдених під час бойових дій в місті-герої Ірпінь.

Виставка російських розмальованих снарядів

На відкриття запросили ірпінських саперів, які після деокупації міста проводили розмінування території. 

"На сьогодні опрацювали понад 700 викликів. Найбільше знаходили гранат, які залишали росіяни на території Приірпіння. Це так звані "розтяжки". Був випадок замінування дитячого піаніно і крісла в дитячій танцювальній студії. Та все ж найбільшою проблемою для цивільного населення є нерозірвані снаряди", — розповів Яків.

Виставка російських розмальованих снарядів

В "Українському Домі" відкриється виставка "ДоДому на Різдво": що там буде