росія продовжує незаконну мобілізацію в окупованому Криму

Росія продовжує незаконну мобілізацію кримчан на тимчасово окупованому півострові. Проте вона проходить тяжко через внутрішній спротив.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

"Чоловіки призивного віку намагаються покинути півострів, але їм заборонений виїзд, а замість видачі повісток військові примусово доставляють призовників до пунктів збору», — повідомила Людмила Денісова.

У Центрі протидії дезінформації кажуть, що для боротьби з ухиленням від служби в армії рф роспропаганда залякує людей можливими обстрілами багатоповерхівок та цивільної інфраструктури, мовляв, «йдіть воювати, бо буде, як в Бучі та Краматорську!». Крім того, кілька днів тому у севастопольському парку з'явилися написи на лавках: «Маріуполь», «Харків», «Буча», «Что потом?». Це надзвичайно обурило та налякало місцевих.

"Для підняття морального духу депутат госдуми від анексованого Криму запропонував відновити «історичний кордон» — Таврійську губернію, яка існувала з 1802 по 1921 роки! Це хоч якесь цікаве для кримчан пояснення для чого їм гинути за сухопутний коридор до Криму, а не лише незрозуміле їм позбавлення України виходу до моря", — сказали у центрі.

Спротив російській окупації, день 46