Росія на словах погодилась на більшість пропозицій України — Арахамія
Фото: vpolshchi.pl

Російська сторона на словах прийняла більшість пропозицій України, які були озвучені на переговорах у Стамбулі, окрім питання окупованого Криму. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" та очільник української делегації Давид Арахамія в ефірі загальнонаціонального марафону.

Він сказав що російська сторона вже надала свою офіційну відповідь, яка полягає в тому, що вони приймають позицію України, окрім питання Криму. За словами Арахамії, голова Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби сказав, що офіційного письмового підтвердження цього поки що немає.

"В режимі відеоконференції ми почули, що російська сторона не заперечує проти таких позицій, і ми далі рухаємося з юридичної точки зору більше", — сказав Арахамія.

За його словами, російська сторона "також підтвердили нашу тезу, що драфти документів достатньо напрацьовані для того, щоб проводити безпосередньо консультації між двома лідерами країн".

"У нас завдання — підготувати фінальну стадію не самого документа, а тих питань, яких ми торкалися, та готувати майбутню зустріч президентів", — відзначив він.

Нагадаємо, 29 березня в Стамбулі відбулися переговори делегацій України та росії. Після їх завершення українська делегація розповіла про ідею нової системи гарантій безпеки для нашої країни. Україна хоче бачити такими гарантами країни Ради Безпеки ООН і отримати від них гарантії безпеки аналогічні чи навіть жорсткіші, ніж п'ята стаття НАТО. 

Спротив російській окупації, день 39