російські окупанти
Ілюстративне фото: hromadske.radio

Внаслідок успішного контрнаступу ЗСУ на Харківському напрямку російські окупанти гарячково покидають свої позиції та тікають з награбованим вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію російської федерації.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Так, близько 150 російських окупантів виїхали колоною з Борщової та Артемівки Харківської області на двох автобусах, одній вантажівці та на 19 викрадених легкових автомобілях.

"Така ж ситуація спостерігається і в місті Сватове Луганської області. Окупанти похапцем залишили населений пункт на 4 вантажних автомобілях “Камаз”, 20 броньованих машинах “Тигр” та викрали понад 20 легкових автомобілів місцевих жителів", — розповіли у Генштабі.

У Генеральному штабі також додали, що в Херсонській області окупанти також відійшли зі своїх позицій в деяких населених пунктах.

"У зв’язку з великими втратами у живій силі російські загарбники вигнали всіх місцевих жителів з Центральної міської лікарні у Новій Каховці та використовують її виключно для своїх військових", — йдеться у повідомленні.

Голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко повідомив, що ЗСУ звільнили селище Козача Лопань на північ від Харкова. Однак підтвердження від Генштабу поки що не надходило.

ЗСУ звільнили понад 40 населених пунктів у Харківській області