Kalush Orchestra на Євробаченні
Фото: eurovision.tv

Група російських хакерів Killnet, що підтримує володимира путіна, натякнула на можливе здійснення DDoS-атаки на систему онлайн-голосування Євробачення. Про це повідомляє Metro.

Таким чином хакери хочуть завадити перемозі гурту Kalush Orchestra, який цьогоріч представляє Україну на пісенному конкурсі.

"Ви не можете голосувати онлайн. Можливо, у всьому винна наша DDoS-атака", — написали Killnet в Telegram.

Представники Євробачення, своєю чергою, запевняють, що ситуація контролюється.

"Щороку система голосування на Євробаченні має широкий спектр заходів безпеки, щоб захистити голоси глядачів від зовнішнього впливу. Цей рік нічим не відрізняється", — заявили у пресслужбі конкурсу.

На це Killnet відповіли, що система голосування не захищена, але вони не будуть продовжувати атаку, бо це "не варто часу".

Відзначимо, що днями ця ж хакерська група намагалася атакувати ряд вебсайтів, що належать італійському уряду. Сайти установ відновили свою роботу протягом години, а атаки не завдали їм жодної шкоди.

Україна на Євробаченні 2022

Український гурт Kalush Orchestra здобув значну підтримку на цьому Євробаченні від початку повномасштабного російського вторгнення в нашу країну. У вівторок, 10 травня, відбувся перший напівфінал конкурсу. За його результатами Kalush Orchestra вийшли у фінал Євробачення 2022. Зараз букмекери оцінюють шанси на перемогу українців у 60%.

При цьому росію відсторонили від Євробачення 2022 через її вторгнення в Україну. Організатори вважають, що участь країни-агресора може "зашкодити репутації конкурсу".

Де і коли дивитися фінал Євробачення 2022