Російське видання The Village написло про "єстетіку заброшок" у Маріуполі

Російське видання "The Village" 15 січня написала статтю про "єстетіку заброшок" в окупованому Маріуполі. У колонці Льва Левченко йдеться про те, що у місто, яке на думку автора "зруйноване, завойоване та приєднане" їздять російські блогери та туристи, щоб знайти "кльові місця" для фотосесій.

Російське видання The Village написало про "єстетіку заброшок" у Маріуполі

Видання написало про російську блогерку KATE SNAP, яка поширює тему "російськой тоскі", цитує Лєтова та продає ювелірні прикраси з різними провокуючими лозунгами. На цей раз вона зробила фотосесію у Маріуполі на фоні багатоповерхівки, яку зруйнували війська рф.

У матеріалі автор не підтримує "естетизацію війни", проте розбомблені будівлі називає "кльовими заброшками". Це обурило як українців, так і росіян. 

Наступного дня видання змінило обкладинку та назву статті, не змінюючи її зміст. А блогерка видалила усі фото. 

Поки російські блогери та ніби "не прокремлівські" видання естетизують війну та її наслідки, у Маріуполі за різними підрахунками загинуло щонайменше 22 тисячі людей. 

Раніше ми писали, що американська співачка Сюзанн Веґа випустила пісню Last Train From Mariupol, яку присвятила українському місту Маріуполю. 

У Києві відкрився другий центр підтримки "ЯМаріуполь"