Музиканти гурту Slaves змінили назву й вибачилися перед слухачами

Британський панк-рок гурт Slaves змінив назву, тепер він називатиметься Soft Play. Музиканти перепросили за свою попередню назву, що з англійської перекладається як "раби" або "невільники".

Як пише Слух, таке рішення було пов'язане з постійною критикою стосовно назви, яку ототожнюють з системою рабовласництва у США у 1619–1865 роках.

"Чекайте, існує гурт під назвою “Раби”, який складається виключно з білих чоловіків однієї демографічної групи, яка ніколи не була систематично поневолена? Огидно". 

Проте раніше учасники гурту заперечували це та намагалися довести, що їхня назва до американської системи рабства ніяк не стосується.

"Якщо взяти в руки Оксфордський словник і знайти там слово “раби”, там не буде жодної згадки про расовий контекст", — говорив гітарист Лорі Вінсент під час інтервʼю NME.

Також у 2015 році в інтервʼю виданню The Fader гурт розповів, що вони просто підібрали "різке слово для назви" й "не намагалися провокувати". 

Нагадаємо, легендарний метал-гурт Metallica випустив нову пісню "Lux Æterna" ("Вічне сяйво") та кліп до неї. А навесні музиканти обіцяють презентувати новий альбом.

Сюзанн Веґа випустила зворушливу пісню про Маріуполь