Роботи з відновлення "Охматдиту" можуть заморозити до наступного року: причина

Роботи з відновлення дитячої лікарні "Охматдит" у Києві можуть відкласти до наступного року. Про це повідомила міністерка охорони здоров'я 2019-2020 років Зоряна Скалецька в ефірі Київ24.

Наразі потрібно багато чого оцінити та спланувати, тому розглядається варіант заморозити всі роботи до наступного року. 

"З 1 січня 2025 року "Охматдит" мав перейти на зовсім іншу модель фінансування, а значить, укладати договори з НСЗУ, максимально стежити за їхнім виконанням, тобто виконувати великі та суттєві обсяги роботи. На сьогодні виходить так, що навіть підготовча робота до цього переходу загальмовується, не кажучи вже про повноцінне функціонування", — додала Зоряна Скалецька.

Роботи з відновлення "Охматдиту" можуть заморозити до наступного року: причина

Нагадаємо, новим очільником "Охматдиту" став Олександр Урін. Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко призначив його в.о. генерального директора дитячої лікарні замість відстороненого Володимира Жовніра.

Також ми писали про те, що до складу Ради з контролю відновлення лікарні "Охматдит" увійшли перші вісім учасників. Це благодійники, представники міжнародних міжурядових організацій та фондів, члени дипломатичних установ іноземних держав, по одній людині із МОЗ та "Охматдит". Усього в Раді буде 15 осіб.

Консультація інженера та техогляд за 14 млн: навколо відбудови "Охматдиту" новий скандал