Робот-пес Spot

Армія США передасть американській некомерційній організації HALO Trust одного з двох своїх роботизованих собак для пошуків мін та інших боєприпасів у Київській області. Про це пише Foreign Policy.

Підприємство HALO Trust, яке працює над розмінуванням території України, отримає робота-пса Spot виробництва Boston Dynamics для знешкодження мінометних снарядів і касетних боєприпасів районах Київщини, які були під тимчасовою російською окупацією.

Під час випробувань, які проводились минулого року, Spot відмінно впорався з невеликими снарядами, подібними до тих, які росіяни використовують на території України.

За допомогою руки-маніпулятора, яку Spot має замість голови, він зможе перетягувати по 100-50 касетних бомб та інших боєприпасів у спеціальні ями якомога далі від цивільних, де потім їх зможуть безпечно підривати сапери.

У Boston Dynamics напряму не коментують передачу свого робота-пса HALO Trust для розмінування Київщини. Однак там кажуть, що він є ефективним інструментом для захисту людей від небезпеки, а роботів часто використовують для огляду небезпечних предметів з близької відстані. 

Невідомі зняли мультфільм про пса Патрона — у ДСНС відреагували критикою