Платне паркування в Києві
Фото: unsplash.com

Шостий апеляційний адмінсуд Києва підтвердив рішення столичного Окружного адмінсуду щодо визнання протиправним та скасування рішення КМДА про платне паркування в місті. Про це повідомили у пресслужбі суду.

Йдеться про рішення від 25 червня 2021 року, яким КМДА встановила нові тарифи на користування муніципальними паркувальними майданчиками, що обслуговуються "Київтранспарксервісом". Тоді Київ поділили на кілька паркувальних зон із різними тарифами на паркування — чим ближче до центру, тим дорожче.

В серпні того ж року мешканці столиці звернулися до Окружного адміністративного суду Києва із позовом, в якому вимагали скасувати рішення КМДА про встановлення нових тарифів на паркування. Суд розглянув справу і дійшов до висновку, що розпорядження не відповідає вимогам Податкового кодексу України та Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, затвердженого відповідною постановою Кабміну.

Після розгляду апеляційної скарги Шостий апеляційний адмінсуд залишив без змін рішення ОАСК. Рішення апеляційного суду набрало чинності ще 1 серпня цього року, проте повідомили про це тільки зараз.  

Відзначимо, що 8 серпня в КМДА повідомили про тимчасове скасування оплати за паркування в столиці саме через цю судову тяганину. 

Укравтопром: Електромобілі в Україні купують у 2,3 раза більше, ніж торік