Рідні військових вимагають демобілізації на мітингу на Майдані Незалежності
Фото - КИЇВ24

11 лютого, в неділю, на Майдані Незалежності зібрались рідні військовослужбовців, які зараз перебувають на фронті. Вони вимагали демобілізації та встановлення чітких термінів військової служби.

Про це повідомляє КИЇВ24. 

Учасники мітингу тримали в руках плакати з написами "Вимагаємо закон про встановлення розумних термінів мобілізації", "Новий головком — нові солдати", "Герої — не раби", "Мій чоловік не ваш раб" та інші.

Серед учасників мітингу — багато жінок військових. Наприклад, Ірина розповіла Суспільному, що її чоловік добровольцем пішов служити 24 лютого 2022 року — у перший день повномасштабного вторгнення рф. Через три місяці його відрядили на схід країни. Майже за два роки війни були короткі ротації, а протягом 2023 року чоловік без відпочинку виходив піхотинцем на бойові завдання. Зараз після нетривалої відпустки він поїхав на Бахмутський напрямок.

"У першому читанні (зеконопроєкту про посилення мобілізації — ред.) прийняли рішення, що то буде 36 місяців за рішенням Ставки. Тобто ми розуміємо, що це мова ні про що. За місяць наші чоловіки мають написати рапорт, якщо Ставка прийме рішення їх звільнити, вони будуть звільнені, якщо ні — то ні", — розповіла Ірина. 

На її думку, мають бути встановлені відмінності часу перебування на передових позиціях і на тилових.

Наслідки нічної атаки "шахедів" на Київську область: ППО знищили 40 ударних БПЛА