РФ випустила по Україні 38 ракет — Повітряні сили

Протягом дня 14 січня по території Україні росія випустила 38 ракет різного типу — 25 з них знищила ППО. Про це повідомили Повітряні Сили ЗСУ. 

Приблизно о 13:00 ворог здійснив пуски крилатих ракет Х-101/Х-555 із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Каспійського моря та ракет "Калібр" із надводних кораблів та підводних човнів з акваторії Чорного моря. Усього – 23 крилаті ракети повітряного та морського базування.

Водночас в небі над Україною спостерігалась активність ворожої тактичної авіації. З винищувачів Су-35 було здійснено п'ять пусків керованих авіаційних ракет Х-59.

Крім того, росіяни випустили п’ять крилатих ракет Х-22 із п’яти дальніх бомбардувальників Ту-22м3. Саме одна з цих ракет влучила у багатоповерховий будинок у Дніпрі. 

Станом на 18:30 ППО продовжує працювати. Ворог й досі атакує з літаків тактичної авіації. Випущено ще п’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири з яких вдалося збити.

Тож загалом на цей час знищено 25 із 38 ракет різних типів. Зокрема 18 крилатих ракет повітряного та морського базування та сім керованих авіаційних ракет Х-59.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього масованого обстрілу російські війська атакували дві теплоелектростанції "ДТЕК Енерго".

Ракетний обстріл України: подробиці