Ретроградний Меркурій в травні 2024: коли та що варто робити

Багато хто вірить, що ретроградний рух планет сильно впливає на їхнє життя. Найпопулярніші уявлення стосуються ретроградного Меркурія. 

"Наш Київ" розповість, що таке ретроградний рух планет, коли ретроградний Меркурій в травні 2024 та, що від нього очікувати. 

Що таке ретроградний рух планет

Ретроградний у перекладі з латинської retrogradus означає "рухається назад". Тож це астрономічне явище — зворотній рух планет. Проте насправді це лише оптична ілюзія, яка виникає внаслідок різниці орбітальних швидкостей планет. А самі небесні тіла не змінюють свого напрямку. 

Коли ретроградний Меркурій в травні 2024 року

У травні 2024 року ретроградного Меркурія не очікується. 

Причина проста — період ретроградності у Меркурія нещодавно завершився. Він тривав з 1 по 25 квітня. 

Проте цього року ретроградний Меркурій очікується ще два рази:

  • з 5 по 28 серпня;
  • з 26 листопада по 15 грудня.

Ретроградний Меркурій в травні 2024

Що треба зробити у період ретроградного Меркурія

  1. Проводити медитації: ретроградний Меркурій вважається вдалим часом для внутрішнього перегляду свого "Я". Медитація може допомогти зосередитися на цьому.
  2. Перегляд минулих подій у своєму житті: в ретроградний Меркурій важливо приділяти увагу минулим подіям та вивчати їх важливість для самого себе. 
  3. Підсилення зв'язку та єднання з природою: більше проводьте часу на свіжому повітрі. Це допоможе вам зберегти спокій та гармонію. 
  4. Більше розмов з внутрішнім "я": віддайте увагу своїм внутрішнім потребам та прагненням. Більше приділяйте уваги собі. 
  5. Проведення ритуалів очищення своєї енергії: ритуали чистки та очищення допоможуть зберегти позитивну енергію навколо вас та відіграти важливу роль у підтримці енергетичного балансу під час ретроградного Меркурія.

Також ми писали — місячний календар на травень 2024 року з переліком сприятливих і несприятливих днів.

Магнітні бурі в травні 2024: календар небезпечних днів